dimecres, 23 d’agost de 2006

Retenció a la Duana

Instància dirigida al
Sr Director de l’Àrea de Sanitat del Govern de les Illes Balears,

Ha arribat a Palma el meu paquet procedent dels EEUU (Ref. EP908189783 / Avís 1998PE), la mercaderia del qual ha estat declarada com a “producte farmacèutic” i ha estat retinguda a la Duana. Entre d’altres objectes estríctament personals (roba, sabates, llibres,...), el paquet també conté un pot de líquid per a lents de contacte i qualque altre producte de perfumeria (colònia, loció corporal,...). L’únic producte que segons el meu entendre prodria considerar-se com a farmacèutic és mig tub de pomada per al tractament de fongs, i més concretament contra els peus d’atleta, els quals així com es coneix comunament, i entre d’altres malestars, provoquen una picor i una irritació molt intenses i desagradables. Aquest producte, que conté un 1% de clotrimasol, pot adquirir-se sense prescripció mèdica tant a les farmàcies dels EEUU com a les d’Espanya.
De tota manera, encara que aquesta pomada no constitueix un tractament personal greu, a l’interior del paquet i entre altres documents i factures, s’hi troba la recepta expedida pels serveis mèdics d’urgències de l’Hospital General de San Francisco (California, EEUU). Aquest paquet va ser remès per mi mateix ara fa uns deu dies durant la meva estada de vacances en aquesta ciutat, concretament des de l’hotel on m’allotjava, per la qual cosa la possibilitat que ara pugui ser refusat i remès novament al seu lloc d’origen em provocaria un gran inconvenient, un inconvenient del tot desmesurat en relació a la naturalesa el producte que ha causat la retenció.
Accepti les meves disculpes pel fet de no conèixer la normativa espanyola en aquest camp. És evident que si n’hagués estat assabentat hagués evitat el problema. Quan vaig enviar aquest paquet per correu des dels EEUU abans de tornar al meu domicili de Menorca, la meva intenció no va ser cap altra que la d’alleugerir el meu equipatge i sobretot fer-ho durant els dies amb més trànsit aeri del mes d’agost, uns dies en què a més la comunicació aèria era en alerta roja. En fi, tot desitjant rebre el paquet amb els meus objectes personals de viatge quan abans millor i tot esperant que això sigui possible durant el termini establert segons la quota que vaig pagar al servei postal dels EEUU, m’acomiad

Atentament,

Mercadal, 23 d’agost de 2006
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...