diumenge, 30 de juliol de 2006

"Tales of the City": Baker Beach

Quin greu! He berenat placidament en aquest cafe, Sanchez amb 17th Street, com ja comenca a ser habitual als matins de San Francisco. Seia defora. M'he canviat de taula perque el sol em pegava massa de ple. Em disposava a continuar llegint tranquil.lament a l'ombra, quan de cop s'han assegut tres tios a la taula del costat. Els sentia parlar: un d'ells, tot i que ho feia en angles, era inquestionablement espanyol, de Madrid. No m'he girat, pero aixo m'ha descentrat un munter. Cadascu te el seu accent, es clar!

Vull repassar ara el diumenge d'avui fa una setmana. Em vaig allotjar per primer cop al B&B del 24 Henry Street. Despres d'instal.lar-me, esportives i calcons curts, vaig comencar a caminar amb destinacio fixa. Vaig enfilar Divisadero i vaig pujar al turo de Buena Vista, un mirador increible sobre la ciutat, amb una vista bonissima, s'enten. Vaig continuar pel Haight Street, un carrer forca popular: cafes, botigues de tot tipus, alternatives i de tot color,... Em vaig endinsar en el Golden Gate Park: un fumadero de maria, gent jaient a la gespa, tocant tambors, social i cumba. Mes enlla, un grup de "guys" gays fent voleiar teles de colors al so de la musica tecno. Em vaig arribar a perdre. Em van reorientar a fi d'anar a sortir al barri de Richmond. El vaig travessar a ple sol fins arribar finalment al meu objectiu: la Baker Beach. Era mitja tarda, la gent comencava a arreplegar per partir, vaig recorrer la platja sencera fins al Golden Gate Bridge. Aixo es a la banda freda de la badia, com se l'anomena. L'aigua freda del Pacific em mig congelava els peus. Un cop vaig arribar sota el pont, despres de peripecies per les roques, em vaig despullar i em vaig remular tot a la vorera, alerta amb la forca de les ones d'aquest ocea. Vaig eixugar-me al sol, no duia tovallola, no en tenc. Per tornar vaig demanar ajut a un noi negret d'ulls immensos, vivits i mig espantadissos. Finalment vam fer el cami de tornada junts i amb bus. Va ser un dels dies de San Francisco per recordar: el paisatge maritim -la sorra negra, l'aigua i el cel de diferents tons de plom, el vermell del pont imponent,...- impressionava la retina. Jo pensava en tu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...