dimarts, 28 de febrer de 2006

Teatro de São Carlos

Barris de Lisboa per ordre d'aparició: Libertade, Rossio, Baixa Pombalina, Bairro Alto, Alfama, Graça, Chiado i Estela. Considerem Belém encara com un poblet. Ao Castelo de São Jorge hi he pujat cada dia, però ahir de matí hi vaig entrar per primera vegada per tornar a contemplar la ciutat des de les altes muralles i les formigues passejant-se d'una banda a l'altra de la Praça Figueira. Vaig baixar per Alfama a peu, vaig arribar fins a Chiado i vaig agafar el tramvia fins a Estela. Vaig entrar a l'Igreja d'Estela per la porta de la dreta i, asseguda allà al fons, vaig veure una senyora qui em saludava i em parlava. Vaig demanar-li si es podia visitar la església, però la senyora, que devia ser allá des de feia hores, en realitat el que tenia eren ganes de conversar. Jo evitava com sempre descobrir la meva identitat lingüística perquè la gent em parlés amb portugués. Finalment li vaig dir que sabia parlar l'espanhol i ella em va explicar que la seva àvia ho era, que havia hagut de fugir d'Espanha perquè era carlista i hi havia estat perseguida. Vaig fer una visita breu a l'església i vaig tornar a agafar el tramvia perquè volia ser al Teatro de Sâo Carlos una hora abans que comencés l'espectacle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...